marți, 24 aprilie 2012

Tastatura Defecta

Echipamentul recomandat:tastatura si penseta.
Metode de control:organoleptica-vizual
                                                 -tactil
Cauze:faramituri, praf,apa.
Scoate tastatura.
       Pentru a scoate o tasta trebuie sa apuci usor cu degetul de un colt (cel mai bine stanga sus).dupa ce ai reusit sa prinzi marginea tragi in sus pana iese.
      Ridica usor (chiar cu tasta scoasa sau cu o penseta),suportul. Sa aveti grija ca nu se ridica mult cam 2mm odata ridicat sufla de cateva ori ca sa indepartezi mizeria.Sa aveti grija sa nu rupeti cauciucul negru din centru,in caz ca lai dezlipit ,cand puneti tasta trebuie sa il fixati exact in centru.
        Acum trebuie sa punem tasta la loc aseaza usor tasta peste locasul sausi apoi cu miscari circulare, cu degetul aplica presiune pana cand auzi un click.Daca nu sa asezat cum trebiue continua sa aplici presiune.
     Unele taste mai mari cum ar fi Enter sau Space au o tija metalica ce le ofera un suport sporit. Acea tija trebuie sa intre intr-un locas special pentru ca tasta sa poata fi apasata.Pentru aceste taste se procedeaza la fel doar la pasul 3 la repunere trebuie sa aveti grija ca suportul metalic sa intre in locasul sau.
    Daca te incumeti sa iti cureti toata tastatura, ar fi bine sa ii faci o poza inainte sa o desfaci pentru ca este posibil sa sucesti taste  intre ele mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu